HARRY, A TARTALÉK / Shenouda Nóra, az angol királyi család szakértője // F.P.67.

Pár napja jelent meg a nemzetközi könyvpiacon az angol uralkodóház renitens alakja, Harry herceg kötete, a Spare (Tartalék), amelyből világosan kiderül, hogy Diana és Károly kisebbik fiának soha nem sikerült feldolgoznia, hogy másodiknak született. Amikor a herceg 2020-ban bejelentette, hogy feleségével együtt az óceán másik oldalára költöznek, sokan azt gondolták, ez elsősorban szerelme és későbbi felesége, Meghan miatt történt. Azonban – ahogy a fejlemények mutatják – Meghan inkább csak jó indok volt arra, hogy Harry kilépjen abból a világból, ahol a nagymamája, az apja és a testvére a főszereplők.
A könyv megjelenése óta Harry herceg számos tévéinterjúban megpróbálta indokolni, miért írt egy kitárulkozó, leleplező és önterápia-jellegű könyvet. A Telegraph-nak történetesen azt nyilatkozta, célja, hogy megreformálja a monarchia intézményét. „Azt sugallta, hogy bár a családja jelenleg talán nem kedveli őt, néhány év múlva hálásak lesznek neki, amiért ilyen nyíltan beszél a traumáról” – írta a lap.
Harry az önéletrajzában igen erősen fogalmaz, amikor a bulvársajtóról ír, amelyet felelősnek tart az édesanyja haláláért, de bőven kijut a kritikákból apja jelenlegi feleségének, Kamillának, továbbá apjának, Károlynak, és súlyos szavakkal illeti testvérét is, aki állítólag többször agresszívan bánt vele. Részletesen beszámol egy olyan esetről, amikor Vilmos egy szóváltás hevében megragadta őt és lelökte a földre, Harry pedig egy kutyatálon landolt. De Vilmost hibáztatja a hírhedt náci kosztümje miatt is, amelyet húszévesen bátyja beszélt rá. Amit a herceg leginkább zokon vett és több interjúban is megemlít, az, hogy a palota részéről rendszeresen megszólalnak „bennfentesek”, akik szerinte Vilmost és a család több tagját mindig is támogatták, de például Meghan-t, Harry feleségét sohasem.
Az biztos, soha nem volt még olyan negatív Harry herceg megítélése a hazájában, mint a könyve megjelenése óta, noha mindeközben a kötet eladása az egekbe szökött, alig egy hét alatt 3,2 milliónál is többet adtak el belőle.
Ebben a podcastban Shenouda Nórával, a brit uralkodóház szakértőjével, a Royal sztorik és királyi krónikák című blog szerzőjével beszélget Friderikusz Sándor.

Hogyan támogathatja a munkánkat?

Legyen a patronálónk, és a támogatása mértékétől függően egyre több előnyhöz juthat:
https://www.patreon.com/FriderikuszPodcast

Egyszeri vagy rendszeres banki átutalással is segíthet. Ehhez a legfontosabb adatok:
Név: TV Pictures
Számlaszám: OTP Bank 11707062-21446081
Közlemény: Podcast-támogatás

Ha külföldről utalna, nemzetközi számlaszámunk (IBAN – International Bank Account Number):
HU68 1170 7062 2144 6081 0000 0000
BIC/SWIFT-kód: OTPVHUHB

Akármilyen formában támogatja munkánkat, köszönjük!

Kövessenek, kövessetek itt is:
youtube: https://www.youtube.com/c/FriderikuszPodcast
Facebook: https://www.facebook.com/FriderikuszPodcast
Instagram: https://www.instagram.com/friderikuszpodcast
Anchor: https://anchor.fm/friderikuszpodcast
Spotify: https://spoti.fi/3blRo2g
Google Podcasts: https://bit.ly/3fc7A7t
Apple Podcasts: https://apple.co/3hm2vfi

#FriderikuszPodcast #Harry #Spare #Tartalék #Windsor

Leave a Reply